TÉMA

Stanovy

Šmardovy stanovy neprošly. „Úprk“ delegátů zhatil závěr sjezdu Sociálních demokratů

Vedení Sociální demokracie (SOCDEM, dříve ČSSD) se na 45. sjezdu v Plzni nepodařilo prosadit celkovou změnu stranických stanov. Delegáti přijali jen některé dílčí úpravy označované za „záchranný balíček“. Schválili také zásady pro vnitrostranickou diskusi a pro přijímání sponzorských darů. Někteří straničtí předáci kritizovali delegáty, kteří sjezd opustili předčasně. Ten kvůli tomu v závěru nebyl usnášeníschopný.
11. 6. 2023|

Společenství vlastníků nemůže stanovami omezit krátkodobé pronájmy, potvrdil Nejvyšší soud

Společenství vlastníků jednotek v bytovém domě nemůže svými stanovami omezit krátkodobé pronájmy jednotlivých bytů, například prostřednictvím ubytovací platformy Airbnb. Nejvyšší soud (NS) potvrdil předchozí právní závěry Vrchního soudu v Praze. Uvedl, že stanovy se musí držet v mezích kompetencí společenství vlastníků. Rozsudek je dostupný na webu soudu.
12. 4. 2023Aktualizováno12. 4. 2023, 14:07|

Kotlebu po změně stanov opouštějí poslanci

Stranu Kotlebovci-Ľudová strana Naše Slovensko (ĽSNS) po změně stanov posilující roli předsedy opouští europoslanec Milan Uhrík a pět z jejích 14 poslanců ve slovenském parlamentu. Dosavadní místopředseda Uhrík to oznámil na sociální síti. Někteří ze zákonodárců v politice chtějí setrvat. Předseda strany Marian Kotleba rozhodnutí svých spolupracovníků zatím nekomentoval.
26. 1. 2021|
Události komentáře

Změna stanov dělá ČSSD pružnější, říká Maláčová. Zrušení kvót jí nevadí

ČSSD jde se změnou stanov cestou akceschopnosti, řekla v Událostech, komentářích Jana Maláčová, která byla na stranickém sjezdu podle zatím neoficiálních informací zvolena místopředsedkyní. Narážela tím na zrušení ústředního výkonného výboru, které komentátor Petr Nováček, další host pořadu, považuje za zbavení se historického atributu. Zrušení kvót pro zastoupení žen ve funkcích ČSSD Maláčové nevadí, strana má podle ní k dispozici i jiné nástroje.
2. 3. 2019|