TÉMA

Ochoz u Brna

Uzavření jízdních pruhů na Tomkově náměstí v Brně způsobilo kolaps. Omezení potrvá do pátku

Brno opět trápí velké problémy v dopravě, pondělí bylo ve městě opět ve znamení několikakilometrových kolon a zpožděných autobusových linek. Ke stávajícím omezením, která jsou například v ulici Poříčí nebo na Mendlově náměstí, silničáři ještě víc omezili provoz na Tomkově náměstí. Vzniká tam nová část městského okruhu, který má Brnu po svém dokončení výrazně ulevit.
5. 9. 2022|

Další obce na jihu Moravy instalovaly radary. Vyžádali si je místní obyvatelé

Jihomoravské obce Bílovice nad Svitavou, Ochoz u Brna a Veselí nad Moravou nechaly nedávno instalovat radary na měření rychlosti. Vyžádala si to část obyvatel, která si stěžovala na neukázněné řidiče. Radary zatím fungují jen v rámci testovacích provozů, v řádech týdnů ale začnou shromažďovat data pro případné pokuty.
12. 1. 2021|

Zima netopýrům v Moravském krasu neublížila. Podle aktuálního sčítání jich bude opět víc než loni

Končí pravidelné sčítání ohrožených netopýrů v Moravském krasu. Ochránci přírody právě monitorují jižní část krasu kolem Ochozi u Brna. Loni jich tam napočítali 630, letos o padesát víc. Právě tamní jeskynní komplexy patří k nejvýznamnějším zimovištím netopýrů. Celková čísla ze všech pětadvaceti jeskyní budou odborníci znát příští týden.
24. 2. 2019|