TÉMA

Martin Shenar

Odvolací soud už potřetí zrušil osvobozující verdikt v kauze obchodníka Shenara

Vrchní soud v Praze znovu zrušil rozsudek v případu podnikatele v oblasti energií Martina Shenara. Případ se tak opět vrací k pražskému městskému soudu, který muže obžaloby z krácení daní už třikrát zprostil. Vyplývá to z justiční databáze. Bývalý předseda představenstva společnosti Amun.Re podle obžaloby neodvedl daň ve výši 76 milionů korun při prodeji tří společností firmě ČEZ. Shenar vinu odmítá.
2. 11. 2023|

Soud už potřetí nepravomocně zprostil Shenara obžaloby z daňových úniků

Pražský městský soud už potřetí zprostil obžaloby někdejšího předsedu představenstva společnosti Amun.Re Martina Shenara, který byl viněn z toho, že neodvedl daně při prodeji tří společností firmě ČEZ. Podle soudu se neprokázalo, že se předmětný skutek stal. Rozhodnutí je nepravomocné, státní zástupkyně už avizovala, že podá odvolání. Prvoinstanční soud už v minulosti Shenara dvakrát nepravomocně osvobodil, odvolací senát však tato rozhodnutí pokaždé zrušil.
19. 5. 2023|

Odvolací soud zrušil zprošťující verdikt v kauze obchodníka Shenara ohledně krácení daní

K soudu se opět vrací kauza podnikatele v oblasti energií Martina Shenara. Vrchní soud v Praze zrušil v neveřejném jednání zprošťující verdikt z loňského května v kauze krácení daní při prodeji tří projektových společností energetické firmě ČEZ. S informací přišel server Aktuálně.cz. Vinu Shenar dlouhodobě odmítá, podle státní zástupkyně připravil stát o šestasedmdesát milionů korun.
27. 8. 2022|

Soud znovu zprostil Shenara obžaloby z krácení daní

Pražský městský soud znovu osvobodil někdejšího předsedu představenstva společnosti Amun.Re Martina Shenara, který čelí obžalobě z toho, že neodvedl daně při prodeji tří projektových společností energetické firmě ČEZ. Podle soudu se neprokázalo, že by se skutek vůbec stal. Shenar vinu od počátku odmítá, tvrdí, že zákon neporušil. Aktuální rozsudek není pravomocný, státní zástupkyně se proti němu na místě odvolala. Shenar se práva na odvolání vzdal.
28. 5. 2021|

Případ severočeských solárů se vrátí k nižší instanci. Vrchní soud zrušil zprošťující verdikt

Vrchní soud zrušil zprošťující verdikt nad miliardářem Martinem Shenarem. Ten čelí obžalobě kvůli krácení daní v souvislosti s prodejem severočeských solárních elektráren. Měl způsobit škodu 76 milionů korun. Kauzu musí znovu projednat pražský městský soud.
11. 2. 2021|

Policie předala případ miliardáře Shenara žalobcům. Za podvody se solárními panely mu hrozí 12 let

Policie předložila návrh na podání obžaloby v případu miliardáře Martina Shenara. Podle obvinění měl v souvislosti s prodejem projektu solárního parku v Ralsku společnosti ČEZ připravit stát na daních o více než sedmdesát milionů korun. Informaci ČT potvrdila státní zástupkyně Petra Ullrichová z Vrchního státního zastupitelství v Praze. Shenar v minulosti působil ve firmě Amun.Re spojované také s lobbistou Ivo Rittigem. Za trestný čin zkrácení daně hrozí Martinu Shenarovi až 12 let vězení.
21. 1. 2019Aktualizováno21. 1. 2019, 12:46|