TÉMA

Aquatest

V kauze litvínovské skládky Celio schválil soud dohodu o vině a trestu s firmou Aquatest

Městský soud v Praze schválil v kauze skládky Celio u Litvínova na Mostecku další dohodu o vině a trestu. Tentokrát se společností Aquatest, která se dopustila čtyř trestných činů. České televizi informaci potvrdil mluvčí pražského městského soudu Adam Wenig. V kauze jde o státní zakázky na uložení vysoce nebezpečného odpadu. Policie kvůli tomu začala loni v lednu stíhat devět lidí a dvě firmy.
31. 5. 2023|

Reportéři ČT: Likvidace sudů s toxickými látkami je v nedohlednu. S nástupem jara riziko požáru roste

Na Mostecku už několik let tiká časovaná bomba v podobě stovek tun zrezivělých sudů s extrémně hořlavými látkami na skládce Celio. Tam přitom nikdy skončit neměly. I přesto, že uložení sudů dnes policie vyšetřuje jako obecné ohrožení, toxické sudy leží na skládce dál. Politici a úředníci se totiž nedokáží domluvit na tom, jak je zlikvidovat. S nastupujícím jarem navíc riziko vznícení sudů stoupá. Pro Reportéry ČT natáčel Ondřej Golis.
5. 4. 2023|

První trest v kauze Celio: Bývalý ředitel skládky dostal podmínku a musí zaplatit milion korun

V kauze skládky Celio u Litvínova na Mostecku padl první trest. Bývalý ředitel skládky René Konečný uzavřel se státním zástupcem dohodu o vině a trestu, kterou nyní schválil pražský městský soud. Případ se týká státní zakázky na uložení nebezpečného odpadu, ve kterém policie v lednu začala stíhat devět lidí a dvě právnické firmy. Konečný dostal tři roky vězení s pětiletým odkladem a musí zaplatit jeden milion korun.
5. 10. 2022|

Dva a půl tisíce nebezpečných barelů. Chemici začali likvidovat odpad u Frýdku-Místku

Ve skladu ve Starém Městě u Frýdku-Místku začínají práce na likvidaci barelů s nebezpečným odpadem. Chemici začnou odebírat a analyzovat jejich obsah. Specializovaná firma Aquatest ráno převzala areál a dovezla tam kontejnery, ve kterých se chemici budou převlékat. Nyní provádí prvotní ohledání.
6. 2. 2019Aktualizováno6. 2. 2019, 12:36|