TÉMA

Klenotnictví

Soud zprostil dva muže obžaloby z loupeže v klenotnictví, v minulosti je potrestal vězením

Zlínský krajský soud zprostil Miloše Zezulu a Martina Skalického obžaloby z loupeže v klenotnictví v Uherském Hradišti z roku 2015. V minulosti je za ni odsoudil k osmi a pěti letům vězení, část trestů si oba odpykali. Letos v únoru však Ústavní soud vyhověl jejich stížnostem. Krajský soud následně rozhodl o jejich propuštění na svobodu a musel případ opět otevřít. Jeho původní verdikt stál zejména na pachových stopách, jinak důkazy chyběly, svědkové nebyli schopní pachatele věrohodně identifikovat. Oba muži vinu popřeli.
31. 10. 2022Aktualizováno31. 10. 2022, 12:08|

Policie pátrá po zlodějích, kteří vyloupili brněnské klenotnictví. Měli kladiva a motorovou pilu

Šperky za více než pět milionů korun si odnesla v noci na neděli skupina zlodějů z obchodního centra v Brně-Řečkovicích. Pětičlenný gang rozbil kladivy vitríny a během pár sekund zmizel i se šperky zadním vchodem směrem k Mokré hoře a Jehnicím. Policie po zlodějích pátrá.
8. 9. 2022|

Ústavní soud zrušil rozsudek v kauze loupeže v klenotnictví. Pachové stopy nemohou být jediným důkazem

Zlínský krajský soud musí znovu otevřít kauzu ozbrojeného přepadení klenotnictví v Uherském Hradišti. Ústavní soud vyhověl stížnostem odsouzených Miloše Zezuly a Martina Skalického, kteří si odpykávají osm a pět let ve vězení. Verdikt stál hlavně na pachových stopách, jinak důkazy chyběly, svědkové nebyli schopní pachatele identifikovat. Oba odsouzení vinu dlouhodobě popírají, například tvrdí, že v době loupeže byli v práci.
22. 2. 2022Aktualizováno22. 2. 2022, 10:35|

V klenotnictví v centru Brna zloději vytrhli mříž a odnesli šperky a hodinky za dvacet milionů

Maskovaní zloději v pondělí ráno vyloupili klenotnictví v Rašínově ulici v Brně. Mříž vytrhli pomocí auta, pak rozbili sklo u dveří. Z místa si odnesli šperky a především hodinky za dvacet milionů korun. Policie po skupině pátrá.
21. 10. 2019Aktualizováno22. 10. 2019, 16:23|

Za přepadení zlatnictví v Uherském Hradišti rozdal soud pět a osm let. Lupiče usvědčily pachové stopy

Krajský soud ve Zlíně uložil dvojici mužů za ozbrojené přepadení klenotnictví v Uherském Hradišti ze září 2015 nepodmíněné tresty. Miloše Zezulu poslal do vězení na osm let, Martina Skalického na pět let. Oběma hrozil až dvanáctiletý žalář. Obžalovaní vinu popřeli. Tvrdí, že v okamžiku loupeže byli v práci. Státní zástupce pro oba obžalované žádal sedmileté vězení.
6. 2. 2019Aktualizováno6. 2. 2019, 11:37|