TÉMA

Robert Mistrík

Slovenské prezidentské volby

Nový průzkum dává Čaputové 26 procent. Když Mistrík viděl svých 13, vzdal to, píše Denník N

Za rozhodnutím Roberta Mistríka odstoupit z prezidentských voleb na Slovensku stojí podle Denníku N jednoduché a racionální rozhodnutí založené na posledním průzkumu veřejného mínění agentury Focus. Ten naměřil Zuzaně Čaputové 26,3 procenta, zatímco Mistríkovi jen 13,1 procenta.
27. 2. 2019|
Slovenské prezidentské volby

Zvrat slovenských voleb. Spolufavorit Mistrík se vzdal kandidatury a podpořil Čaputovou

Jeden z favoritů prezidentských voleb na Slovensku, vědec Robert Mistrík, se vzdal kandidatury. Podpořil kandidátku nové mimoparlamentní strany Progresívne Slovensko Zuzanu Čaputovou, jejíž popularita roste. Podle průzkumů veřejného mínění byli hlavními favority právě tyto dvě osobnosti a kandidát s podporou vládního Smeru a místopředseda Evropské komise pro energetickou unii Maroš Šefčovič. Přímé prezidentské volby se na Slovensku uskuteční 16. března, případné druhé kolo pak 30. března.
26. 2. 2019Aktualizováno26. 2. 2019, 12:46|
Slovenské prezidentské volby

Někdo od Smeru, od Mečiara, nebo někdo slušný. Tak vidí slovenské volby kandidát Robert Mistrík

Chemik Robert Mistrík kandiduje na slovenského prezidenta s programem podpory začínajících i zavedených firem, důrazu na právní stát a na ochranu životního prostředí. Spoluzakládal pravicovou stranu Sloboda a Solidarita, teď se však prezentuje jako nezávislý. V Událostech, komentářích představil svou kampaň jako boj slušnosti proti systému vybudovanému kolem vládní strany Smer a proti ozvěnám doby Vladimíra Mečiara. Podle průzkumů veřejného mínění je jedním ze tří favoritů.
21. 2. 2019|
Slovenské prezidentské volby

Slovenský předvolební průzkum: Vede Šefčovič, právnička Čaputová se dotahuje na Mistríka

Z patnácti kandidátů na budoucího slovenského prezidenta se před březnovou přímou volbou těší největší popularitě místopředseda Evropské komise Maroš Šefčovič. Následují vědec Robert Mistrík a právnička Zuzana Čaputová. Vyplývá to z výsledků nejnovějšího průzkumu veřejného mínění agentury AKO. Jde o první sondáž po uzavření kandidátek pro volbu hlavy slovenského státu.
12. 2. 2019|
Slovenské prezidentské volby

Kisku chce nahradit patnáct lidí. Největší podporu mají Mistrík a Šefčovič

Na Slovensku o půlnoci vyprší termín pro podání kandidatury pro březnové prezidentské volby. Zájem o účast projevilo patnáct osobností, reálnou šanci na úspěch má asi šestice z nich. V čele prvních průzkumů veřejného mínění jsou místopředseda Evropské komise Maroš Šefčovič a vědec Robert Mistrík. Současná hlava státu Andrej Kiska se už o funkci ucházet nebude.
31. 1. 2019Aktualizováno31. 1. 2019, 22:51|

První průzkum před volbou prezidenta na Slovensku naznačil favority: Mistríka a Šefčoviče

Místopředseda Evropské komise Maroš Šefčovič se krátce po potvrzení své kandidatury stal jedním z favoritů slovenských prezidentských voleb. V lednovém průzkumu agentury Focus pro televizi Markíza, který jako první zahrnul všechny reálné uchazeče o prezidentskou funkci, získal stejnou podporu jako vědec Robert Mistrík. Slováci budou nového prezidenta volit 16. března, případné druhé kolo se uskuteční o dva týdny později. Současná hlava státu Andrej Kiska o znovuzvolení usilovat nechce.
27. 1. 2019|