TÉMA

VB

30 let zpět: Noční Praha se hemží loupežníky a pasáky

Noční procházka centrem hlavního města nemusela být v roce 1991 úplně bezpečná. Praha 1 se potýkala s nárůstem loupeží i vražd a pouliční prostitucí v centru města. Pro oblast Václavského náměstí byla dokonce zřízena posílená hlídková rota. Přesto přestávalo být podle redaktorů ČST bezpečné vyjít po půlnoci sám na ulici.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
12. 6. 2021|

30 let zpět: Co se děje na sídlištích

Proč trestná činnost v Liberci nabrala nebývalé obrátky? Co bylo důvodem manifestace občanů v pražské Libuši? A čím je zvláštní sídliště ve Strakonicích?Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
22. 5. 2020|

30 let zpět: 819 modrých Bedřichů

Dne 31. března se někdo v Praze vloupal do obchodního domu Bílá labuť. O necelý měsíc později si v chebské kavárně Špalíček kdosi vyhazoval z kopýtka takovým způsobem, že na sebe přivolal pozornost bezpečnostních orgánů. Blíže spojitost mezi těmito dvěma událostmi objasní reportáž.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
27. 4. 2020|

30 let zpět: Policejní zátah v Karlových lázních

Karlovy lázně na Novotného lávce v Praze se dnes pyšně prohlašují za největší hudební klub ve střední Evropě. Po staletí zde stával mlýn, lázně vznikly po jeho vyhoření v 19. století, nějaký čas tu své vydavatelství provozoval K. H. Borovský. Víte ale, kdo Karlovy lázně obýval na začátku devadesátých let? Podívejte se na reportáž.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
26. 4. 2020|
Události komentáře

Poslanec Janda nazval Vodičkův svaz bojovníků pofidérním. Hrozí mu disciplinární řízení

Poslanec Jakub Janda (ODS) se nehodlá omluvit Českému svazu bojovníků za svobodu (ČSBS). Svaz podal trestní oznámení kvůli Jandovým slovům o „pofidérním spolku adorujícím bývalé estébáky“. Policie výrok nevyhodnotila jako trestný čin a případ předala mandátovému a imunitnímu výboru Poslanecké sněmovny. Jeho předseda pochybuje, zda bude možné zahájit disciplinární řízení.
12. 1. 2019|