TÉMA

Chérif Chekatt

Komplic útočníka na štrasburské vánoční trhy dostal třicet let vězení

V souvislosti s útokem na vánoční trhy ve Štrasburku v roce 2018, při kterém zemřelo pět lidí, udělil soud v Paříži třicetiletý trest vězení. Dostal ho muž, který podle obžaloby útočníkovi pomohl obstarat si zbraň, píše agentura AFP. Samotného pachatele zastřelila po dvou dnech od útoku policie.
4. 4. 2024|

Otec útočníka ze Štrasburku: Sympatizoval s IS, i když jsem mu to rozmlouval

Devětadvacetiletý muž podezřelý z úterní střelby na vánočních trzích ve Štrasburku sympatizoval s teroristickou organizací Islámský stát (IS). V rozhovou s francouzskou televizí France 2 to uvedl otec domnělého útočníka Chérifa Chekatta, jehož ve čtvrtek v přestřelce zabila francouzská policie.
16. 12. 2018|

Počet mrtvých po atentátu ve Štrasburku vzrostl na pět

Počet zabitých obětí úterního atentátu v centru Štrasburku vzrostl na pět, přičemž jeden z nich zůstává ve stavu mozkové smrti. Ještě v pátek dopoledne bylo hospitalizováno kvůli střelbě na vánočních trzích pět lidí, z toho jeden člověk byl v kritickém stavu. Právě ten nyní zemřel. Policie stále zjišťuje, zda pachatel jednal sám, nebo měl komplice. Ve vazbě je nyní sedm osob blízkých údajnému pachateli Chérifu Chekattovi, který byl zabit ve čtvrtek.
14. 12. 2018Aktualizováno14. 12. 2018, 20:03|

Francouzská policie zastřelila podezřelého z útoku ve Štrasburku

Francouzské bezpečnostní složky zabily při zásahu ve štrasburské čtvrti Neudorf 29letého Chérifa Chekatta, který je hlavním podezřelým z úterního útoku na místních vánočních trzích. Po muži pátraly stovky příslušníků ozbrojených sil 48 hodin. Smrt podezřelého potvrdil také francouzský ministr vnitra Christophe Castaner.
13. 12. 2018Aktualizováno13. 12. 2018, 23:36|