TÉMA

Cena Michala Velíška

Cenu Michala Velíška dostal David Studnica, který zachránil dva lidi z hořící budovy

Letošní Cenu Michala Velíška ve čtvrtek převzal sedmatřicetiletý brněnský automechanik David Studnica, který s nasazením vlastního života zachránil dva lidi z hořící budovy. O vítězi rozhodlo hlasování veřejnosti. Ocenění získali i dva zbývající finalisté ankety – další Brňan Daniel Ziman, jenž zadržel sexuálního násilníka, a zpěvák Michal Hrůza. Ten přemohl mladíka, který v Praze bezdůvodně napadl několik žen a dětí.
2. 11. 2023Aktualizováno2. 11. 2023, 16:59|

Cenu Michala Velíška získal mladík, který pomohl motorkáři po vážné dopravní nehodě

Cenu Michala Velíška za statečnost při záchraně života letos obdržel sedmnáctiletý Václav Parlásek, který v únoru pomohl motorkáři po vážné dopravní nehodě. Podle lékařů mladík svou duchapřítomností a precizním poskytnutím první pomoci muži zachránil život. Cena byla udělena na slavnostním ceremoniálu v rezidenci pražského primátora na Mariánském náměstí. Porota vybrala tři finalisty z více než osmdesáti nominací, držitele ceny znovu zvolila veřejnost hlasováním na webu.
4. 11. 2021|

Děti chránila vlastním tělem. Velíškovu cenu získala učitelka Darina Nešporová

Cenu Michala Velíška letos získala učitelka z mateřské školy z Olomoucka Darina Nešporová. Zachránila děti, když se na ně při procházce vyřítilo auto, které na mokré silnici dostalo smyk. Cena byla udělena na slavnostním ceremoniálu v rezidenci primátorky Prahy.
8. 11. 2017|