TÉMA

Kobylí

Počasí

Únor začal teplotními rekordy. Na Znojemsku naměřili 17 stupňů

Únor začal mimořádně teplým počasím. Rekordy padly na 134 ze 154 stanic, které měří alespoň 30 let. Nová maxima přepsalo i 11 stanic s více než stoletou tradicí včetně pražského Klementina, kde sledují počasí nepřetržitě 245 let. Nejtepleji bylo v sobotu v Dyjákovicích na Znojemsku, kde naměřili 17,1 stupně, uvedli meteorologové na svém webu.
1. 2. 2020|

Manželský pár, který se chtěl odpálit v bytě i s policisty, půjde do vězení. Muž dostal 18 let

Krajský soud v Brně ve středu potrestal manžele, kteří se loni v červnu v domě v Kobylí na Břeclavsku zamkli před exekutory. V domě pustili plyn, který chtěl muž podle obžaloby zapálit i se zasahujícími policisty. Muž dostal za pokus o vraždu a další trestné činy 18 let, žena za násilí proti úřední osobě čtyři roky. Rozsudek není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu pro možnost odvolání.
16. 10. 2019Aktualizováno16. 10. 2019, 14:59|

Muž se před exekutory zamkl a pustil plyn. Podle obžaloby chtěl vyhodit do povětří i zásahovou jednotku

Krajský soud v Brně začal projednávat případ manželů, kteří se loni v červnu v domě v Kobylí na Břeclavsku zamkli před exekutory. V domě pustili plyn, muž ho chtěl podle obžaloby zapálit i se zasahujícími policisty. Podle ženy ale nikoho kromě sebe ohrozit nechtěli. Ženě hrozí až osm let vězení, muži za pokus o vraždu až 20 let, případně výjimečný trest.
25. 4. 2019|

Nová unikátní rozhledna v Kobylí umožní výhledy do kraje i vozíčkářům

V Kobylí na Břeclavsku vzniká nová rozhledna. Unikátní je především svým tvarem a tím, že bude přístupná i pro vozíčkáře. Stavbu za necelé tři miliony korun zaplatí radnice.
7. 9. 2018|