TÉMA

Bazaly

Slezská Ostrava zavádí rezidentní parkování. Místa často zabírají řidiči, kteří míří do centra

Radnice Slezské Ostravy zřídila od 1. ledna nová rezidentní parkovací místa pro tamní obyvatele. V ulicích kolem radnice městského obvodu a také na sídlišti Kamenec totiž často parkovali lidé, kteří měli namířeno do centra města. Zabírali tak ale místo těm, kteří v této části města bydlí. Parkováním na území Slezské Ostravy se tak vyhýbali placení parkovného.
6. 1. 2021|

Přestavba fotbalového stadionu Bazaly končí. Tréninkové centrum vyšlo skoro na půl miliardy

Stavba fotbalového tréninkového centra na ostravských Bazalech se chýlí ke konci. Přeměna bývalého fotbalového stánku Baníku nabrala oproti původnímu plánu asi čtvrt roku zpoždění. Podle města se objevily skutečnosti, se kterými stavaři nepočítali. Opozice však nové sportoviště kritizuje kvůli vysoké ceně.
31. 10. 2019|

Komplikovaný průjezd Ostravou? „Bude hůř,“ vzkazuje Moravskoslezský kraj

Řidiči se v následujících měsících musí při průjezdu Ostravou připravit na další velké problémy. Už teď dělníci pracují na několika důležitých úsecích a oprava dalších silnic se ještě chystá. Bude pokračovat rekonstrukce Výškovických mostů nebo druhá etapa opravy estakády Bazaly. Celkově má jít letos do oprav krajských silnic a mostů 800 milionů korun.
18. 4. 2019|

OBRAZEM: Nejen apokalypsa. Po velkém bourání se na Bazalech staví

Sedadla na tribuně obrůstá tráva, potrhané plechy povlávající z ruiny světelné tabule a zrezavělý stánek s občerstvením. Tak vypadal slavný stadion na Bazalech loni v létě, když začala jeho rekonstrukce. Její součástí ale není jen bourání. Nyní se již i staví. Na stadionu má vzniknout moderní tréninkový areál pro mládež z celého Moravskoslezského kraje.
20. 3. 2019|

Legendární stadion, kde vítězil Baník, se mění. Začala jeho přestavba za čtvrt miliardy

Fotbalový stadion na ostravských Bazalech, kde dříve hrál svá utkání Baník, se začíná přestavovat na moderní tréninkový areál pro mládež z celého Moravskoslezského kraje. Už v úterý se stavbaři pustí do odstrojování a demolice hlavní tribuny, která by měla zcela zmizet do šesti týdnů.
9. 7. 2018|