TÉMA

Roman Čechmánek

Vrchní soud potvrdil bývalému hokejistovi Čechmánkovi podmínku za podvod

Olomoucký vrchní soud potvrdil bývalému hokejovému reprezentantovi Romanu Čechmánkovi tříletý trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na pět let za podvod. Toho se podle rozsudku dopustil během svého podnikání před deseti lety, půjčoval si peníze a objednával služby, ačkoliv věděl, že své závazky nebude už schopen splatit. Bývalý brankář vinu odmítal, jeho odvolání však soud zamítl a rozhodnutí je tak po pětiletém soudním procesu pravomocné. Obhájce Čechmánka Tomáš Štípek řekl, že zcela jistě podají dovolání k Nejvyššímu soudu.
15. 6. 2023Aktualizováno15. 6. 2023, 11:38|

Bývalý hokejista Čechmánek dostal u soudu za podvod nepravomocně podmínku

Zlínský krajský soud nepravomocně uložil bývalému hokejovému reprezentantovi Romanu Čechmánkovi tříletý trest odnětí svobody s podmíněným odkladem na zkušební dobu pěti let za podvod. Škoda podle rozsudku přesáhla 7,2 milionu korun. Čechmánek se zadlužil při podnikání. Podle státního zástupce si půjčoval peníze a objednával práce, i když věděl, že závazky nebude schopen splatit. Jednapadesátiletý Čechmánek vinu dlouhodobě popírá, hrozilo mu až osm let vězení.
19. 4. 2022Aktualizováno19. 4. 2022, 11:23|

Soud podruhé zprostil bývalého hokejového reprezentanta Čechmánka obžaloby z podvodu

Zlínský krajský soud už podruhé nepravomocně zprostil bývalého hokejového reprezentanta Romana Čechmánka obžaloby z podvodu se škodou patnáct milionů korun. Čechmánek se zadlužil při svém podnikání. Podle obžaloby si půjčoval peníze a objednával práce, i když věděl, že závazky nebude schopen splatit. Čechmánek jakýkoli podvodný úmysl odmítl, hrozilo mu až deset let vězení. Soud v jeho jednání neshledal úmysl a snahu o vlastní obohacení. Rozsudek není pravomocný, státní zástupce se na místě odvolal.
8. 4. 2019|

Bývalý hokejista Čechmánek dluží kolegům z reprezentace miliony. Čajánek se ho u soudu zastal

Mezi poškozenými, od kterých si Roman Čechmánek půjčil peníze a nevrátil je, jsou i bývalí hokejisté Petr Čajánek a Miroslav Blaťák. Oba vypovídali jako svědci u zlínského krajského soudu, kde pokračuje projednávání případu olympijského vítěze z Nagana. Státní zástupce viní Čechmánka z podvodu, hrozí mu až deset let vězení.
8. 2. 2018|