Radka Třeštíková to peče s Rudolfem Havlíkem. Natáčejí film podle knihy Bábovky

Podle bestselleru Bábovky vzniká film (zdroj: ČT24)

Bestseller Radky Třeštíkové se dočká filmové podoby. Podle její knihy Bábovky začal  stejnojmenný snímek natáčet režisér Rudolf Havlík. Příběh, v němž se řeší partnerské i rodinné vztahy, mohou diváci v kinech prožít příští rok na podzim.

Hlavní role ve filmu stejně jako v knize mají ženy. Jednou z nich je prostitutka Linda, která se snaží vést normální život. „Nechce tu práci dělat dál, ale je v takovém kolotoči, z něhož se špatně vyskakuje,“ prozradila představitelka Lindy Jana Plodková. 

Jako Linda natáčela například na Slovanském ostrově v Praze, kde se odehrává jedna ze scén s jejím partnerem a zároveň pasákem v podání Marka Taclíka. V hlavním městě a jeho okolí bude štáb natáčet do začátku října, filmování se následně přesune do Bangkoku.  

V dalších partnerských rolích uvidí diváci Lenku Vlasákovou s Jiřím Langmajerem, Báru Polákovou s Rostislavem Novákem či Táňu Pauhofovou s Ondřejem Vetchým.

Film podle bestselleru? Risk i zážitek

Bábovky vyšly knižně před třemi lety, od té doby se jich prodalo přes sto šedesát tisíc kusů. „Je to risk,“ říká o natáčení podle knižní předlohy režisér Havlík. „Čtenáři mají svou fantazii a nějak si postavy představují, může tak snadno dojít k tomu, že jim filmové obsazení nemusí sednout,“ zmiňuje konkrétní nástrahu pro filmaře.  

Scénář psal spolu s Radkou Třeštíkovou čtyři roky, vzniklo pětačtyřicet verzí. V té konečné, stejně jako v knize, nechybí ani humor a nadsázka. „Když vidíte, jak někdo vezme slova, která píšete, do úst a dá tomu všemu život, je to velký zážitek i pro mě jako pro autorku,“ přiznává Třeštíková.

Psaní scénářů už si vyzkoušela na loňském diváckém hitu Po čem muži touží, který také režíroval Havlík. Ten je režijně i scenáristicky podepsán i pod snímky Zejtra napořád a Pohádky pro Emu. 

Producentem filmu Bábovky je Petr Erben – Logline Production, jedním z koproducentů pak je i Česká televize.