Ve stanici metra Hlavní nádraží spadla omítka, ve směru na Háje nelze vystupovat

Ve stanici metra Hlavní nádraží na lince C v centru Prahy spadla v sobotu ráno na část nástupiště betonová omítka. Nikdo se nezranil, cestující ale nemohou ve směru na konečnou Háje ve stanici vystupovat ani nastupovat, soupravy metra tudy jen projíždějí. I v sobotu večer zůstávalo nástupiště uzavřené, omezení platí podle webu dopravního podniku do odvolání a není jasné, kdy bude frekventovaná stanice u nejvytíženějšího nádraží v Česku plně fungovat.

Vstup a výstup ze stanice Hlavní nádraží ve směru na Háje byl ráno uzavřen kvůli havarijní opravě části stropu, informoval pražský dopravní podnik na webu. Jak dlouho práce a omezení potrvají, zatím není možné odhadnout, uvedla dopoledne mluvčí dopravce Aneta Řehková. „Cestující jsou směrováni do stanice Muzeum,“ dodala. Autobusová linka AE, která spojuje pražské hlavní nádraží a ruzyňské letiště, byla prodloužena právě do zastávky Muzeum.

Omezení kvůli spadlé omítce ze stropu začalo v sobotu před osmou ranní. Na místo vyjeli i pražští hasiči, kteří tam zasahovali s kolegy z dopravního podniku. „Na část nástupiště spadla betonová omítka. Událost se obešla bez zranění,“ napsali na síti X.

Není to jediné omezení, které čeká cestující na lince C. Kvůli výměně pražců metro od soboty nejede mezi stanicemi Pražského povstání – Háje, plánovaná výluka potrvá pět dní. Do té doby cestující mohou využít náhradní autobusovou linku XC, která kopíruje linku metra, a autobus číslo 800, který přímo spojí Jižní Město s Pražským povstáním a Vyšehradem.

Přes Václavské náměstí také od soboty tři měsíce nepojedou tramvaje mezi Jindřišskou a Vodičkovou ulicí. Důvodem je stavba tramvajové trati od Národního muzea doprostřed Václavského náměstí.