Můžete nasměrovat kariéru jiných, říká Křenková k roli porotkyně ve Varech

Porotkyně a herečka Eliška Křenková pro ČT (zdroj: ČT24)

V porotě hodnotící filmy v hlavní soutěži festivalu v Karlových Varech je i česká herečka Eliška Křenková. Ta byla letos nominovaná na Českého lva za roli ve snímku Úsvit. V rozhovoru s Českou televizí Křenková uvedla, že bere svou pozici na festivalu jako velkou zodpovědnost, ale že nadcházející týden bude jistě zajímavý a zábavný.

„Můžete nějakým způsobem pomoct nebo nasměrovat kariéry jiných lidí, takže se k tomu budu snažit přistupovat zodpovědně,“ popsala Křenková. Každý den ji čeká, stejně jako zbylé čtyři porotce, zhlédnutí dvou soutěžních snímků. Dodala, že sama nemá oblíbený žádný konkrétní žánr. „Můj oblíbený žánr je dobrý film,“ zmínila s tím, že by ji měl především oslovit a pohltit.

Herečka doplnila, že již měla příležitost se se svými kolegy setkat. Kromě ní v porotě zasedli například australský herec Geoffrey Rush nebo islandský spisovatel Sjón. Podle Křenkové se spolupráce porotců napříč ročníky poměrně liší. „Některé (poroty) spolu více diskutují, víc se schází, některé míň a víc ty filmy prožívají individuálně. Uvidíme, jaká skupinka budeme my,“ řekla. Samotné by jí prý více vyhovovalo se o filmech bavit.