„Když nic neskončí, nemůže nic začít,“ oznámil Foldyna z ČSSD rezignaci na stranické funkce

V reakci na výsledek ČSSD ve volbách oznámil rezignaci na stranické funkce poslanec a místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna. Vede ho k tomu chabý volební výsledek strany v regionu i na celorepublikové úrovni, uvedl pro server iRozhlas.cz. Foldyna kandidoval v komunálních volbách v Děčíně, kde sociální demokraté získali jediný mandát.

„Když se nebude nic dít, tak nemůže nic nového začít, když něco neskončí. Takže já to teď připravuju a chystám se rezignovat na všechny stranické funkce. Budu řadovým členem,“ řekl pro iROZHLAS.cz poslanec Jaroslav Foldyna, který zastává v ČSSD post místopředsedy a současně je šéfem Okresního výkonného výboru strany v Děčíně.

Výsledek ČSSD v regionu, kde kandidoval, Foldyna označil za „tragickou záležitost“. „Dostali jsme tady poprvé nářez, jaký jsme nikdy nedostali. V okrese Děčín jsme se třeba ve Varnsdorfu nedostali ani do zastupitelstva, v Rumburku, kde jsme vyhrávali volby, máme tři zastupitele. My jsme uspěli snad jenom… teda uspěli, přežili v Jílovém.“

„Je to tragická záležitost a já vím, proč se to stalo. Člověk uzavírá pořád kompromisy, které by uzavírat neměl. I uvnitř regionu se někdy člověk musí dohodnout. Vy jste to viděl jinak, nešlo to a ono se to potvrdilo. Nechci to ale teď rozebírat,“ doplnil Foldyna s tím, že jde čistě o jeho rozhodnutí.