TÉMA

Mistrovství

Je potřeba podporovat sport od dětských kategorií, shodli se poslanci v debatě o financování

Poslanci v pořadu Události, komentáře v souvislosti s mistrovstvím světa v ledním hokeji debatovali o budoucnosti hokeje a obecně sportu a jeho financování. Předseda sněmovního podvýboru pro sport Jakub Janda (ODS) uvedl, že stát nemůže financovat vše. S tím souhlasil i místopředseda podvýboru pro vzdělání a tělovýchovu Zdeněk Kettner (SPD), který podotkl, že od určitých kategorií si na sebe sport musí vydělat. Místopředseda poslaneckého klubu ANO Patrik Nacher dodal, že mladé lidi lákají ke sportu i výrazné osobnosti. Podle členky výboru pro sport Michaely Šebelové (STAN) je potřeba se zaměřit na podporu pohybu u dětí.
11. 5. 2024|

Během hokejového šampionátu bude přísný bezpečnostní režim, řekl Vondrášek

Policie připravuje rozsáhlá bezpečnostní opatření, řekl na pondělní tiskové konferenci v souvislosti se šampionátem v ledním hokeji konaným v Česku policejní prezident Martin Vondrášek. Organizátoři květnového mistrovství světa (MS) na brífinku hovořili o nadcházející spolupráci s policií, hasiči, Národním úřadem pro kybernetickou bezpečnost (NÚKIB) a celní správou. Vondrášek také zmínil, že policie zatím nemá signály o konkrétních bezpečnostních hrozbách pro tento šampionát. Předpokládá, že hlavním úkolem pro policisty bude zajištění plynulé dopravy.
8. 4. 2024Aktualizováno8. 4. 2024, 13:33|

Dron zachytil okamžik zřícení stadionu v ruském Petrohradu. Zemřel jeden člověk

V Petrohradě se zřítil stadion, který procházel rekonstrukcí před hokejovým mistrovstvím světa v roce 2023. Stalo se tak poté, co dělník přeřízl kovový nosník, což mělo vést k částečné demolici střechy. Při kolapsu budovy zemřel jeden muž, další tři pracovníci přežili. Okamžik pádu stadionu zachytil na videu dron.
1. 2. 2020Aktualizováno1. 2. 2020, 15:56|