TÉMA

DGSI

U pařížského letiště zatkli muže při pokusu o výrobu výbušniny, uvádí média

V hotelu v Roissy-en-France poblíž pařížského letiště Charlese de Gaulla francouzské bezpečnostní síly v pondělí 3. června odpoledne zatkly šestadvacetiletého muže, který se pokoušel podomácku vyrobit výbušninu. Agentura Reuters s odvoláním na zdroj z Francouzské protiteroristické prokuratury (PNAT) uvádí, že šlo o muže s ukrajinským a ruským občanstvím, podle stanice BFM TV šlo o ruskojazyčného občana Ukrajiny z Donbasu.
5. 6. 2024|

Moskva zesílila loňskou paniku kolem štěnic ve Francii, uvedla Paříž

Strach ze štěnic, který se loni na podzim rozšířil ve Francii, byl uměle zesílen Ruskem. Podle agentury AFP to prohlásil státní tajemník pro evropské záležitosti Francie Jean-Noël Barrot. V zemi se loni prudce zvýšil počet případů pokousání tímto hmyzem. Entomologové a zdravotničtí odborníci však varovali, že epidemie vedla také k nárůstu falešných pozorování a neopodstatněné hysterii.
1. 3. 2024|

Ve Francii zatkli čtveřici lidí, která údajně připravovala rozsáhlý atentát

Kvůli podezření z přípravy teroristického útoku skončili ve Francii ve vazbě čtyři lidé. Jedním ze zadržených je nezletilý, který už byl odsouzen ke třem rokům vězení, když se pokusil odcestovat do Sýrie. Zbylí tři dospělí byli podle médií úřadům známi kvůli drobné trestné činnosti.
29. 4. 2019Aktualizováno29. 4. 2019, 10:49|