Propadající se dlažba nebo reznoucí kování. Karlovy Vary reklamují opravu Mlýnské kolonády

Události v regionech: Reklamace opravy kolonády v Karlových Varech (zdroj: ČT24)

Dva roky po rekonstrukci Mlýnské kolonády v Karlových Varech upozorňuje vedení města na závady a nedostatky. Opravy stály 120 milionů korun, většinu nákladů pokryly dotace. Radnice už naplánovala otevření teras kolonády. Tomu ale brání problémy s dlažbou, která se propadá. Lázeňské město proto odhalené chyby u firmy reklamuje.

„Kování už teď oxiduje, teče po tom měděnka. Oplechování – žlaby, které měly být masivní nerezové, jsou z ohnutého pozinkovaného plechu. Je to tisíc a jeden detail,“ vyjmenoval defekty po opravě karlovarské kolonády ředitel Správy přírodních léčivých zdrojů a kolonád Václav Benedikt.

Další nedostatky jsou podle něj například v nátěru dveří, který na nich nedrží. A závad je víc. „To jsou věci, které samozřejmě reklamujeme, ale nevadí užívání. Užívání vadí většinou stav dlažeb,“ přiblížil. Dlažba se totiž v některých místech propadá.

Dalším problémem jsou škody způsobené vandaly

Firma, která opravu památky prováděla, teď jedná s městem o nápravě. „Aktuálně probíhá standardní reklamační řízení. V případě uznaných vad připravujeme jejich nápravu… Nicméně, některé vady díla jsou následkem zanedbané údržby objektu,“ uvedla firma.

Lidé se na terasy Mlýnské kolonády, známé i z bondovky Casino Royale, zatím dostanou jen při prohlídkových okruzích. Volně přístupné prostory stále nejsou. Jejich vybavení navíc ničí lidé, kteří na ně vcházejí i přes zákazy. Město chce proto terasy lépe zabezpečit i pomocí kamer.