Obhájce Kramného: Nevěřím, že zavraždil svou dceru

Ostrava - Petr Kramný, který je od minulého týdne obviněný z vraždy manželky a osmileté dcery v Egyptě, trvá na své nevině. České televizi to potvrdil jeho obhájce Jaromír Richter, který s ním byl u celodenního výslechu a navštívil ho také ve vazbě. Zdůrazňuje, že policie nemá žádný přímý důkaz, který by Kramného usvědčoval. Richter také řekl, že nevěří, že by byl schopen zavraždit svou dceru. Podle šéfa moravskoslezské policie Tomáše Kužela ale ostravští kriminalisté shromáždili dostatek přesvědčivých důkazů o jeho vině. I z taktických důvodů nechce zveřejnit podrobnosti.

Kramného obhájce Jaromír Richter, který je s případem detailně seznámený, policejní důkazy nepřesvědčují. „Obvinění mého klienta z vraždy ženy a dítěte se opírá prakticky jen o výsledky pitvy a tvrzení kamarádek jeho manželky,“ řekl Richter České televizi. A nevěří prý, že Kramný zabil své dítě. „Byl na svou dceru silně fixovaný. Dělám obhájce mnoho let a mé zkušenosti mi brání uvěřit tomu, že by ji mohl zavraždit,“ řekl Richter.

Ostravská psycholožka Ludmila Mrkvicová, která roky vypracovává posudky na podezřelé z vraždy, má trochu jiný názor. „Do psychiky člověka sice nikdo nevidí, ale mohl to udělat,“ řekla.

Z neoficiálních zdrojů vyplývá, že kamarádky zavražděné Moniky Kramné naznačují, že obviněný měl motiv k vraždě, a to její nevěru, o které se její muž údajně dozvěděl. Po návratu z Egypta se prý choval velmi divně. Postupně ho přestali bránit i příbuzní, kteří tvrdili, že věří v jeho nevinu. Například jeho sestra napsala v sms zprávě, že se ho nechce zastávat.

Právník Richter také poukazuje na to, že policisté nemají ani jeden důkaz z Egypta, kde jeho manželka a dcera loni během dovolené na následky těžké otravy zemřely. Policisté podle něho dosud nemají ani překlad zprávy o pitvě. Policejní šéf Kužel jen potvrdil, že všechny důkazy získali čeští kriminalisté v Česku. „K dalším jednotlivým konkrétním věcem se zatím nechci vyjadřovat, protože jsou součástí vyšetřování,“ zopakoval Kužel.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Kramný si podal stížnost proti uvalení vazby a žádá o propuštění na svobodu. Spis teď studuje soudce. Mluvčí Krajského soudu v Ostravě Lucie Böhmová uvedla, že soud rozhodne během dvou až tří týdnů. Důvody k vazbě obviněného jsou podle soudu obava z útěku a možné ovlivňování svědků. Obhájce ale poukazuje na to, že jeho klient se vrátil do Česka zcela dobrovolně. A zdůraznil, že všichni důležití svědci byli vyslechnuti.

Kramnému hrozí až doživotní vězení.