Policie obvinila mladíka a dívku z Třinecka kvůli smrti narkomana

Ostrava - Na následky předávkování pervitinem zemřel v dubnu na Třinecku osmnáctiletý narkoman. Kriminalisté v těchto dnech obvinili dealery, kteří mu dávku poskytli výměnou za mobilní telefon. Obvinění si vyslechl devatenáctiletý dealer a o rok mladší dívka. Oběma hrozí až osmnáctiletý trest.

Zájemce oslovil obviněného dealera. Předání se účastnila i dívka. Dávku vyměnili za slíbený telefon. „Kupující byl již pod vlivem pervitinu a alkoholu. Získanou dávku si hned aplikoval. Došlo u něj ale k poškození mozku, což způsobile smrt,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

V polovině prosince policisté dvojici obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Při vyšetřování policisté zjistili, že oba obvinění drogy prodávali nejméně od začátku roku dalším lidem. I proto oba skončili ve vazbě.

Obvinění v souvislosti s drogami si v prosinci vyslechl i další pár. Čtyřiačtyřicetiletý muž do Česka dovážel ve velkém léky obsahující pseudoefedrin. Z nich se dá vyrobit pervitin. Přivezl téměř 4000 balení různých léčiv. Dál je prodával sám či prostřednictvím osmnáctileté dívky z Novojičínska.

Muž i mladá žena zpočátku obchodovali pouze s léky. Teprve později začali distribuovat přímo pervitin. Klientelu měli především na Ostravsku a Hlučínsku. Celkem šlo o desítky lidí. Oba si vyslechli obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Ve vězení by mohli strávit až deset let.

Vydáno pod