Pár narkomanů se zodpovídá, že ubil k smrti dvouleté dítě

Ostrava - Ostravský krajský soud začal řešit případ smrti dvouletého chlapce. Podle obžaloby ho utýrala jeho matka a její přítel Vladimír Veselý. Dítě zemřelo letos v březnu na následky krvácení do mozku. Podle obžaloby Veselý chlapce bil, když plakal. Udeřil s ním prý o zem a poté ho znovu bil do trupu i do hlavy tak silně, že mu prorazil lebku. Oba obžalovaní brali v té době pervitin.

Dvojice narkomanů bydlela v bytě v Ostravě-Porubě. Podle žalobkyně Brigity Billíkové dítě týrala minimálně od ledna.

„Vlivem způsobu života, jaký vedli, péči o dítě nezvládali. Násilím na něm si vybíjeli svou frustraci,“ řekla Bilíková. Chlapcova matka odmítla vypovídat. Před soudem jen řekla několik slov na svou obhajobu a rozplakala se. „Říkala jsem mu, aby Samuelovi neubližoval. Několikrát jsem mu říkala, že si to nepřeji,“ tvrdila žena a v ruce svírala synovu fotografii. Státní zástupkyně ženě klade za vinu nejen bití chlapečka. „I když mu způsobili závažná poranění, nikdy ho nenechali ošetřit. Žena svému partnerovi bití umožňovala a tolerovala to,“ zdůraznila Billíková.

Vladimír Veselý obvinění z týrání odmítá. Tvrdil, že měl chlapce rád a staral se o něj. Připustil, že bral drogy. Chlapce prý upustil nešťastnou náhodou.