Pod traktorovým návěsem zahynul technik, v převráceném traktoru řidič

Návsí/Střítež – Dva muži zahynuli v posledních dvou dnech při nehodách traktorů. Na Frýdecko-Místecku zemřel řidič, který s traktorem havaroval, na Třebíčsku se převrátil návěs traktoru a zahubil technika, který opravoval poruchu.

Pondělní incident, který stál život osmačtyřicetiletého technika, se stal u silnice mezi vysočinskými obcemi Střítež a Výčapy. O opravu požádal řidič traktoru, který při jízdě zjistil, že má prázdnou pneumatiku. „Opravář přívěs zvedl dvěma hevery, ty však na krajnici ujely a přívěs muže přimáčkl,“ popsal Jiří Semerád z inspektorátu bezpečnosti práce. Pod desetitunovým přívěsem technik zemřel, jedenadvacetiletý řidič traktoru utrpěl zranění a záchranáři ho odvezli do nemocnice. Okolnosti případu vyšetřují policisté i inspektoři bezpečnosti práce. Podle Jiřího Semeráda však nic nenasvědčuje tomu, že by byly bezpečnostní předpisy porušeny.

Tragická nehoda traktoru se opakovala o den později – v Návsí na Frýdecko-Místecku zemřel dvacetiletý řidič, který s vozidlem havaroval na svahu. „Traktor se několikrát převrátil. Okolnosti nehody zjišťujeme. Další informace poskytneme během dne,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková. Také okolnosti jeho úmrtí vyšetřují policisté.

Vydáno pod