Krnovský bazén čeká oprava

Krnov – Zastaralý, neatraktivní a nevyhovující je podle obyvatel Krnova stav tamního krytého bazénu. Přestože radnice dotuje Městské lázně s bazénem ročně 5 miliony korun, provoz je ztrátový a návštěvnost výrazně klesá. Město proto nechalo vypracovat studii modernizace. Zítra ji představí obyvatelům, kteří špatný stav bazénu zvolili v anketě jako vůbec největší problém města.

Oprýskané kachličky, rezavé průduchy, křivá podlaha nebo roztrhané zvukolamy. To vše se odráží i na návštěvnosti. Bazén sice využívají školy i sportovní oddíly, jinak ale návštěvnost klesla o třetinu. Především rodiny s dětmi jezdí raději do nedalekého Bruntálu nebo Karlovy Studánky. Nevyhovuje ani zastaralá technologie úpravy vody nebo velká skleněná stěna, přes kterou uniká teplo. To vše provoz bazénu prodražuje. Ročně stojí kolem devíti milionů korun.

Reportáž Ireny Vojkůvkové (zdroj: ČT24)

„Bazén je třeba už totálně zrekonstruovat. Od elektriky, vody, opravit je třeba vlastně všechno. Vyměníme skleněnou stěnu a přistavíme další zážitkový bazén, takže vznikne komplex tří, čtyř bazénů,“ uvádí starostka Krnova Alena Krušinová (ČSSD). „Největší problém je, že bazén nemá vodní atrakce a wellness prvky. Tyto věci veřejnost vyžaduje,“ dodává správce Městských lázní Krnov Vladislav Skopal. Novému bazénu tak nebudou chybět tobogány, masážní lavice, chrliče vody ani brouzdaliště. Do budoucna se počítá nejen s přílivem návštěvníků z regionu, ale také ze sousedního Polska.

Studii nového bazénu si obyvatelé Krnova budou moci prohlédnout už zítra odpoledne, na Fóru Zdravého města Krnov. Město nechá za dva miliony vypracovat projekt a za dva roky by se mělo začít stavět. V první fázi bude modernizace stát asi 150 milionů korun a radnice si na ni bude muset vzít úvěr.

Vydáno pod