Soud řeší případ naturistů, kteří obchodovali s fotkami nahých dětí

Ostrava – Ostravský krajský soud řeší případ Ivo Žurka a pěti dalších lidí, kteří jsou podezřelí, že pod záminkou setkání naturistů obchodovali s fotografiemi nahých dětí. Na naturistické srazy zvali podle obžaloby cíleně především rodiny s dětmi. Fotografie nahých dětí pak prostřednictvím polských kompliců, kteří jsou souzeni zvlášť, prodávali do USA.

Obžalovaní pořádali akce naturistů na různých místech Česka a podle státního zástupce bylo jejich cílem vydělat na nahých dětských fotografiích. „Setkání se konala ve wellness a akvacentrech, bazénech, na veřejných přístupných plážích u rybníků a jezer,“ uvádí obžaloba. Žurek údajně rodiny motivoval k účasti finančně. Mnohdy měly pobyty zdarma, platil jim i dopravu a rozdával další odměny. Děti vždy přesvědčili, aby se v přítomnosti dospělých svlékaly do naha a pak se účastnily různých aktivit.

„Obžalovaný přitom umožnil svým polským spolupracovníkům, aby si i zcela obnažené děti fotili a natáčeli,“ uvedl státní zástupce v obžalobě, ve které také upřesnil, že Poláci se zaměřovali i na detaily pohlavních orgánů.

Záznamy a fotografie si odváželi do Polska, kde je zpracovávali a poté poskytovali platícím zájemcům z USA. Ti je umisťovali na různé placené internetové stránky.

Reportáž Nadi Chattové (zdroj: ČT24)