Olomoucký krajský soud řeší těžké ublížení na zdraví, obžalovaný nabral policistu na kapotu auta

Olomouc - Marek Kovařík, obžalovaný z těžkého ublížení na zdraví, znovu stanul před olomouckým krajským soudem. V plné rychlosti měl nabrat v Hranicích na Přerovsku na kapotu osobního auta policistu, který byl v tu dobu v civilu. Vezl ho asi sto třicet metrů. Muž se při pádu z kapoty zranil. Podle recidivisty si ale na kapotu lehl policista sám.

V červnu 2011 se v Hranicích ženil syn Kovaříkovy přítelkyně. Kovařík chtěl, aby žena jela domů, proto se pohádal jak se ženichem, tak s dalšími dvěma muži, kteří pracovali u policie. Pak sedl do auta a rozjel se. Přitom jednoho z mužů nabral na kapotu.

Reportáž Martiny Tlachové (zdroj: ČT24)

Od této restaurace, kde probíhala svatební hostina, dojel Kovařík s mužem na kapotě až na náměstí v centru Hranic, takže zhruba sto třicet metrů.

Kovařík se ale hájí tím, že se cítil v ohrožení, autem jen trochu popojel a jeden z policistů mu na kapotu sám lehl.

„Obžalovaný se takto ve věci obhajuje od samého počátku s tím, že předkládal mnoho důkazů a jeho činnost směřuje k tomu, aby byl obžaloby zproštěn,“ uvedl Petr Vavřík, obhájce Marka Kovaříka.

Policista si po pádu na silnici zlomil ruku. Léčil se skoro dva měsíce. Kovařík z místa ujel, prý si myslel, že se policistovi nic nestalo.

„Obžalovaný by byl v případě úspěšné obžaloby stižen velmi razantním trestem. Počítá s trestní sazbou 5 až 12 let,“ upřesnil Petr Vavřík.

Soudce chce rozsudek vynést 26. září. Kovařík u soudu není poprvé, odsouzen za ublížení na zdraví byl už v roce 1991. v roce 2001 šel na rok do vězení za výtržnictví, později i kvůli loupeži.