Radnice nařídila zbourat načerno postavenou vilu v Petřvaldu

Petřvald - Už déle než dva roky staví slovenský podnikatel Marián Gajdošík načerno luxusní vilu v Petřvaldu na Karvinsku. Rezidence navíc zasahuje i do sousedních pozemků. Městský úřad mu teď nařídil vilu zbourat, podnikatel však s úřady vůbec nekomunikuje.

Rezidence Reskátor je těsně před dokončením. Teď by ji ale měla čekat demolice. Radnici v Petřvaldu došla trpělivost s obchodníkem se železem Mariánem Gajdošíkem, který stavbu financuje. Víc než dva roky staví bez povolení. Nikdy o něj ani nepožádal.

„Stavebník veškeré výzvy bojkotuje, nepřebírá poštu, nechodí k jednání, jednou jsme se dostali na pozemek a od té doby se komunikuje jen přes plot,“ uvedl místostarosta Petřvaldu Václav Holeček.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

V rezidenci bydlí Marián Gajdošík se svou rodinou. Jelikož jde o černou stavbu, nemá přípojku k vodovodu a plynu. Kanalizaci bez dovolení svedl k sousedům a plot postavil na jejich pozemcích.

Marián Gajdošík se k rezidenci nehlásí. Přepsal ji na dceru své družky. Ani rozhodnutí o zbourání vily si zřejmě nepřevezme. Gajdošíkův zmocněnec nahlásil úřadům jinou adresu.

Ve zmiňovaném domě má bydlet nová majitelka domu Denisa Šulcová. Nikdo z místních ji ale nezná.

Marián Gajdošík není jediný, kdo si s vyřizováním stavebního povolení problém nedělá. Do konfliktu s úřady se dostal například bývalý vlivný člen ODS Patrik Oulický. Část svých černých staveb u domu, který má v Chráněné krajinné oblasti České středohoří, nakonec musel odstranit. Zato pardubický podnikatel Miloš Holeček si může oddechnout. Stavební úřad totiž pozastavil exekuční příkaz k demolici jeho domu.