Muž, kterému v Egyptě zemřela manželka i dcera, stále nesmí opustit zemi

Moravskoslezský kraj - V Egyptě, který sužují nepokoje zatím stále zůstává pětatřicetiletý muž, kterému v hotelovém pokoji v Hurghadě zemřela manželka a dcera. Cestovní kanceláře mezi tím stahují turisty z Egypta. Podle ministerstva zahraničí je muž v případu veden jako hlavní svědek, proto Egypt opustit nesmí.

Už čtvrtý týden zůstává v Egyptě pětatřicetiletý muž, kterému za zatím nejasných okolností zemřela na konci července manželka a dcera.

„Ten muž je v tuto chvíli veden jako hlavní svědek, proto zemi nemůže opustit, přesto, že o to sám požádal,“ uvedla Johana Grohová, mluvčí ministerstva zahraničí.

„Za bratrem nyní neodjíždíme. Nebylo nám to ani doporučeno, a to z důvodu situace, která se děje na egyptské straně,“ informovala sestra českého turisty.

Reportáž Terezy Krumpholzové (zdroj: ČT24)

Pobyt v Egyptě muži stále hradí cestovní kancelář, se kterou do země před měsícem vycestoval.

„Je ve spojení s konzulkou a my jsme mu doporučili, aby neopouštěl hotel, ve kterém zůstává,“ doplnila Johana Grohová, mluví ministerstva zahraničí.

Případem se vedle egyptské policie zabývají i moravskoslezští kriminalisté, ti v tuto chvíli žádné informace k případu zveřejnit nechtějí a čekají na výsledky pitev.

Jak dlouho bude muž muset zůstat v Egyptě, zatím úřady netuší. Zákaz vycestovat v tuto chvíli platí dva měsíce a může být ještě o měsíc prodloužen.