Tyran z Pržna docílil snížení trestu z 30 na 22 let vězení

Olomouc - Olomoucký vrchní soud dnes o osm let snížil výjimečný trest Petru Golovi z Pržna na Frýdecko-Místecku za brutální vraždu své ženy. Místo 30 let si odpyká 22 let. Soudci tak vyhověli jeho odvolání, kdy původní trest označoval za přísný. Čtyřicetiletý muž vraždu podle rozsudku spáchal surovým způsobem, ženu navíc několik let týral a soustavně napadal. Gola podle rozsudku svou manželku loni v červenci ubil, zastlal ji do postele a s jejím tělem a čtyřmi dětmi ještě několik dní žil v domě. Teprve pak mrtvolu odnesl z ložnice do kotelny a uprchl.

Vyučený autokarosář si výjimečný trest odpyká za vraždu spáchanou zvlášť surovým způsobem, týrání osoby a ohrožování výchovy. Třiatřicetiletou matku čtyř dětí muž podle rozsudku dlouhodobě týral od roku 2009, kdy ji prý před očima jejich dětí hrubě urážel, tloukl pěstmi a kopal. Již před čtyřmi lety ji zlomil žebra a natrhl ledvinu. Žena musela často vyhledávat lékařské ošetření, nedala však souhlas s jeho stíháním.

Napadení vyvrcholilo loni v červenci. Ženu bil hlavou o plovoucí podlahu, kopal ji do hlavy a trupu a našlapoval na ni. Způsobil jí tržné a řezné rány, zlomeniny s masivním krvácením a rozsáhlé roztržení jaterního laloku.

Svým zraněním nakonec podlehla. Gola ji poté zastlal do postele v ložnici, kam po celou dobu vstupovaly a nahlížely děti. Po čtyřech dnech tělo odklidil do kotelny rodinného domu, kde jej ukryl.

Reportáž Martiny Tlachové (zdroj: ČT24)