Výsledky pitvy mrtvých Češek zatím nejsou, pohřeb bude jen pro rodinu

Ostrava/Karviná – Policie stále ještě nezná výsledky pitvy žen, které za zatím nevyjasněných okolností zemřely během dovolené v Egyptě. Pohřeb šestatřicetileté matky a její osmileté dcery bude v úzkém kruhu rodiny ve středu. Rodina si nepřeje, aby se posledního rozloučení zúčastnil někdo cizí, hřbitov bude proto uzavřen. Otec musí kvůli probíhajícímu vyšetřování i nadále zůstat v Egyptě.

„Rodina nám povolila pouze uvést, že pohřeb ženy a její dcery bude ve středu. Může se to ale ještě na přání rodiny změnit. Přejí si rozloučení v úzkém rodinném kruhu. Nechtějí tady mít nikoho cizího. Celý hřbitov bude uzavřen,“ řekl zaměstnanec pohřební služby. 

Těla ženy a její dcery byla převezena do Ostravy ve čtvrtek. V pátek soudní znalci ostravského Ústavu soudního lékařství provedli pitvy. Ty nařídili moravskoslezští kriminalisté, kteří sami začali okolnosti úmrtí prověřovat. Nyní se čeká především na výsledky toxikologických rozborů. „Výsledky pitvy - a to ani předběžné - ještě nemáme. Znalci zatím neurčili konkrétní termín,“ řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Už dříve uvedla, že výsledky by měly být známy do konce tohoto týdne.

Manžel mrtvé ženy a otec holčičky Petr Kramný dál zůstává v Egyptě. Tamní úřady mu po dobu vyšetřování zakázaly návrat do vlasti. Jeho sestra dnes potvrdila, že se za ním rodina chystá. „Můžu potvrdit, že za bratrem poletíme hned po pohřbu. Ještě nemáme konkrétní termín, ale poletíme,“ řekla s tím, že členové rodiny chtějí v cizině muže podpořit.

  • „Musíme čekat na další postup egyptských úřadů. Ty se odkazují na to, že potřebují nejprve mít finální výsledky pitvy, a na ty se stále čeká. Muž pobývá v tamním hotelu, náklady hradí cestovní kancelář,“ potvrdila mluvčí ministerstva zahraničí Johana Grohová.
Telefonát Johany Grohové (zdroj: ČT24)