Velká kontrolní dopravní akce ve Frýdku-Místku

Frýdek-Místek – Policisti ve Frýdku-Místku na dnešek připravili velkou dopravní akci, při které se zaměřili na alkohol a technický stav vozidel. Z jejich zkušeností totiž vyplývá, že právě o prázdninách stoupá riziko dopravních nehod pod vlivem alkoholu.

Ještě před dvěma lety se na severu Moravy kvůli alkoholu za volantem stalo přes 670 nehod. Loni jejich počet klesl o téměř sto.

„Byť počet dopravních nehod, kde hrál roli alkohol, klesá, letos jsme ve Frýdku-Místku zaznamenali 52 takových nehod, a právě proto děláme kontroly,“ uvedl Vlastimil Starzyk, mluvčí PČR Frýdek-Místek. Tyto kontroly jsou podle dopravních psychologů zřejmě jedinou možností, jak vychovávat už dospělé řidiče.

Při kontrolách policisté nechtěli vidět lékárničku nebo reflexní vestu, bez výjimky dali dýchnout každému, koho zastavili. Během hodiny šlo o třicet řidičů. Dechová zkouška na alkohol čekala i na cyklisty. Alkohol nenadýchal ani jeden z nich.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

Jen na Frýdeckomístecku naplánovali policisté do konce prázdnin ještě tři podobné akce. V září na ně kvůli školákům navážou kontroly u přechodů pro chodce.