Silničáři opravují R48 u Frýdku-Místku, tvoří se kolony

Frýdek-Místek - Až s půlhodinovým zdržením musí počítat řidiči, kteří cestují po R48 přes Frýdek-Místek. Na výpadovce ve směru na Příbor opravují silničáři na půlkilometrovém úseku asfalt a tvoří se tam dlouhé kolony. Práce potrvají do příštího týdne. Policie radí především řidičům kamionů, aby se městu úplně vyhli.

Nová rychlostní komunikace před Frýdkem-Místkem teď připomíná spíše parkoviště. Stojí tady auta a řidiči kamionů si krátí čekání na zelenou klábosením přímo na silnici.

Opravu asfaltu mezi odbočkou na Olešnou a sjezdem na silnici R48 si objednalo Ředitelství silnic a dálnic. To tvrdí, že právě o prázdninách je provoz nejmenší.

Reportáž Michala Poláška (zdroj: ČT24)

„Důvodem opravy je poškození povrchu vozovky při realizaci stavby rychlostní komunikace R48,“ uvedla Nina Ledvinová, mluvčí Ředitelství silnic a dálnic.

Oprava této části byla zvolena z důvodu dosud nevyjasněného zahájení výstavby vlastního obchvatu Frýdku-Místku.

Provoz v jednom pruhu řídí po většinu dne kyvadlově semafory. Ve špičkách ale řízení dopravy berou do svých rukou policisté.

„Co se týče tranzitní dopravy, doporučujeme řidičům, aby využili D1 v celé délce a nesjížděli na exitu 311 u Bělotína,“ informoval Jan Kasperčík, vedoucí dopravního inspektorátu Policie ČR Frýdek-Místek.

Kolona ve směru od centra Frýdku-Místku často měří až kilometr. Nedaleko na stejné silnici se navíc opravuje estakáda přes železniční trať. Nové dopravní omezení se tak v přetíženém městě podle magistrátu nijak zvlášť neprojevilo.

„V současné době může být malinko problém v příjezdu k přehradě Olešná, protože je dopravní omezení na ulici Příborská, takže řidiči si musí hledat vlastní objízdné trasy,“ informovala Jana Matějíková, mluvčí Magistrátu města Frýdek-Místek.

Oprava asfaltu je naplánována do příští neděle. Pokud bude ale stavbařům přát počasí, mohlo by dopravní omezení skončit už v polovině týdne.