Rušná noc na silnicích, ve Vítkově řidič poškodil plynové vedení, ve Frýdku-Místku narazil do domu

Vítkov, Frýdek-Místek, Otice – Osobní automobil při nehodě ve Vítkově poškodil plynovou přípojku. Kvůli hrozbě výbuchu unikajícího plynu hasiči s policisty a strážníky evakuovali obyvatele okolních domů. Ve Frýdku-Místku zemřel řidič po nárazu do domu. V Oticích na Opavsku se zase střetl osobní vůz s vlakem.

Ve Vítkově řidič automobilu nezvládl řízení, projel plotem a za ním narazil do plynového potrubí. „Své domovy muselo na hodinu opustit šestnáct dospělých a čtyři děti. Někteří čekali v autech, jiní u sousedů,“ upřesňuje mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Po hodině se plynařům podařilo únik plynu zastavit a lidé se mohli do svých domovů vrátit.

Ve Frýdku-Místku projel osmatřicetiletý muž rovně křižovatkou ve tvaru „T“ a čelně narazil do zdi protějšího domu. Utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Okolnosti kolize zkoumá frýdecko-místecká policie.   

„Řešíme, co se stalo. Zda nehodu způsobila technická závada na vozidle, či chyba řidiče,“ konstatuje mluvčí frýdecko-místeckých policistů Vlastimil Starzyk. Policisté se podle jeho vyjádření zabývají i možností, že muž chtěl spáchat sebevraždu. „Je to jedna z verzí. Zatím ji ale nic nepotvrzuje,“ uzavírá Vlastimil Starzyk.

  • Nehoda na přejezdu na Opavsku autor: HZS Moravskoslezského kraje, zdroj: ČTK
  • Nehoda na přejezdu v Oticích na Opavsku autor: HZS Moravskoslezského kraje, zdroj: ČTK

Záchranáři měli napilno kvůli nedisciplinovaným řidičům i v sobotu večer. V Oticích se při srážce vlaku s osobním autem na přejezdu se zranila řidička vozu. Cestující z vlaku vyvázli bez zranění. Po srážce osobní vlak s 35 cestujícími auto před sebou ještě 25 metrů tlačil.

Vydáno pod