Na Opavsku záchranáři zasahovali u sedmi úrazů dětí

Kravaře – Pět dětí se lehce zranilo při nehodě motorové tříkolky. Vůz děti vezl na korbě, ale převrátil se a shořel. Další dvě děti nebudou v dobrém vzpomínat na dětský den v Píšti.

Osm dětí vezla sedmadvacetiletá řidička na tříkolce během charitativní akce Pomozte postiženým dětem. Když vjížděla do areálu tamního zámku, nezvládla otáčení a plně naložený vůz se převrátil a začal hořet. Děti měly štěstí. Stačily utéct dřív, než vyšlehly plameny. Tříkolka zcela shořela. 

Tříkolka Oskar
Zdroj: ČT24

„Pět dětí ve věku od osmi do čtrnácti let utrpělo lehčí poranění. Další tři hledáme. Možná jsou také zraněny,“ upřesňuje mluvčí opavské policie René Černohorský. Nehodu vyšetřuje policie. „Zatím jsme počínání řidičky nijak nekvalifikovali. Zjišťujeme, zda vůbec mohla děti vozit. Zda nebyly porušeny některé předpisy,“ vysvětluje René Černohorský. 

Opavští policisté se zabývají i další nehodou, při které se zranily děti. Při dětském dni v Píšti se zřítila nafukovací klouzačka. Lehkým zraněním na to doplatily dvě čtrnáctileté děti. Na obou místech zasahovala sanitka záchranné služby.

Vydáno pod