Požár skladu v Olomouci byl největší za čtvrt roku

Olomouc – Sklad stavebního materiálu na okraji Olomouce večer zcela vyhořel. Hasiči sice zastavili rozšíření požáru na sousední budovy, které na vyhořelý sklad navazují, nedokázali však zamezit ztrátě veškerého uskladněného materiálu i automobilu, který uvnitř parkoval. Se sedmimilionovou škodou je olomoucký požár v kraji největší od únorového požáru ranče v České Vsi.

V areálu soukromé firmy ve Sladkovského ulici zasahovali hasiči v pondělí v podvečer. Ačkoli požár zlikvidovali za dvě hodiny, z hořícího skladu mnoho nezbylo. „Došlo mimo jiné ke zničení kompletního vybavení haly a uvnitř zaparkovaného dodávkového vozidla,“ přiblížila policejní mluvčí Marie Štrbáková. Podle mluvčí hasičského sboru Vladimíry Hacsikové Hala zničil oheň také střešní konstrukci. Hrozilo, že oheň nezůstane pouze ve skladu. „Hala byla krajní, na ni navazovaly další objekty. Ty se hasičům podařilo naštěstí uchránit,“ poznamenala Hacsiková. Při požáru nebyl nikdo zraněn a nemusel být ani nikdo evakuován.

Po příčině požáru hasičští experti a policisté pátrají. Se speciálně vycvičeným psem hledají také ohniska požáru.

Škodu, kterou plameny ve skladu způsobily, vyčíslili policisté na sedm milionů korun. Podle jejich statistiky je v kraji nejvyšší za posledního čtvrt roku. Letos měl ještě vážnější následky pouze únorový požár ranče v České Vsi, při něm byla podle majitele škoda devítimilionová. Loni byl nejničivější požár novostavby rodinného domu ve Smržicích na Prostějovsku. Ten někdo úmyslně založil, policisté však pachatele nevypátrali.