Soud začal řešit brutální vraždu bílého koně z Novojičínska

Ostrava - Ostravský krajský soud dnes začal projednávat případ brutální vraždy šestadvacetiletého muže z Novojičínska, který se zapletl do úvěrového podvodu. Ze zvlášť závažného zločinu vraždy se nyní před trestním senátem zodpovídají jeho komplicové, bratři Dušan Juříček a Kamil Rossi.

Obžalovaní oběť v roce 2008 zneužili jako bílého koně. Poskytl bance falešné údaje, na základě kterých dostal půjčku na auto. Pak se stal nepohodlným, protože chtěl větší podíl a další podvody. Obžalovaní ho vylákali z jeho domu do garáže, kde se začali hádat. Rossi na něho podle podle žaloby zaútočil baseballovou pálkou. Když se pokusil utéct, dostihl ho a zase ho bil a škrtil. Oba bratři pak podle státní zástupkyně Brigity Billíkové zabalili tělo do igelitu a poté celou noc pálili na zahradě jednoho z nich. Zbytky zakopali na zahradě.

„Jejich vina je bezpečně prokázána. Na místě, kde zakopali ostatky, se už sice nic nenašlo, avšak jeden z obžalovaných se přiznal, druhý se svěřil další osobě, která by měla svědčit u soudu,“ uvedla Bilíková.

Odhalení až po čtyřech letech

Málem jim to prošlo. Kriminalisté je odhalili až po čtyřech letech při vyšetřování úvěrového podvodu. Dospěli k závěru, že muž, který úvěr uzavřel, zmizel a zřejmě už nežije. Stopy je zavedly k Rossimu a Juříčkovi.

Podle obžaloby bratři nejprve prostřednictvím autobazaru prodali obžalovanému auto. I když byl nezaměstnaný, pomohli mu získat úvěr, který však nikdy neplatil. Vůz pak ještě jednou prodali dalším zájemcům, peníze si rozdělili.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)