Exředitel městské organizace zpronevěřil podle policie 7 milionů

Studénka - Moravskoslezští kriminalisté obvinili bývalého ředitele městské organizace ve Studénce na Novojičínsku ze zpronevěry sedmi milionů korun. Peníze bral z účtů a pokladen dvou sloučených městských společností, které řídil. Nevracel je a užíval pro svou potřebu. ČTK to dnes sdělila mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

„V polovině února přijali kriminalisté odboru hospodářské kriminality podnět, který se týkal možné zpronevěry finančních prostředků. Kriminalisté vše řádně prověřili a tento týden obvinili muže z Novojičínska z tohoto zvlášť závažného zločinu,“ uvedla mluvčí.

Podle dostupných informací byl obviněn bývalý šéf společnosti Sportovní areály Studénka, která byla později sloučena s další městskou organizací, Michal Krumpoch. Nesrovnalosti vyšly najevo při roční účetní uzávěrce.

„Od roku 2011 obviněný neoprávněně vybíral peníze z účtů obou společností. Peníze vybíral i z pokladen společností. Záminkou bylo použití financí pro obchodní účely, peníze však měl používat pro vlastní potřebu,“ uvedla mluvčí. Obviněnému muži hrozí až deset let vězení.