Výročí ČT přináší další dárek – tři terestrické HD kanály

Praha – Od 1. května nabízí Česká televize pozemní vysílání hned tří kanálů v HD kvalitě. Diváci si tak mohou ve vysokém rozlišení naladit ČT1, ČT2 i ČT sport. Na základě dohody o rozšíření svého multiplexu navíc ČT vytvořila prostor pro plánované spuštění dvou nových kanálů. ČT :D a ČT art od 31. srpna 2013.

Po jednání s Českým telekomunikačním úřadem a telekomunikačními operátory se ČT rozhodla do doby, než se rozhodne o celkovém řešení terestrického vysílání po roce 2015, využít do svého multiplexu části Regionální sítě 7. „Díky tomu můžeme v duchu televize veřejné služby nabídnout divákům další bonus, kterým je pozemní vysílání ve špičkové HD kvalitě hned tří z našich kanálů. Věřím, že diváci tento krok ocení, zvlášť je-li to dva dny před startem Mistrovství světa v ledním hokeji, který díky České televizi budou moci sledovat v té nejvyšší kvalitě zdarma v pozemním vysílání,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Provoz tohoto rozšíření bude obsahovat vysílání programů ČT1 HD, ČT2 HD a ČT sport HD. Od září 2013 zde bude vysílán i kombinovaný program ČT :D a ČT art v SD rozlišení. Zkušební provoz části tohoto rozšíření multiplexu veřejné služby byl zahájen 1. května 2013 v souvislosti s oslavami zahájení televizního vysílání na území tehdejšího Československa před šedesáti lety.

Vydáno pod