Hádka na ubytovně skončila smrtí

Frýdek-Místek – Z vraždy obvinili moravskoslezští kriminalisté dvaapadesátiletého muže z Frýdku-Místku. „Policie ho podezírá z toho, že po hádce a zřejmě i vzájemném fyzickém napadení zabil nožem svého stejně starého spolubydlícího,“ upřesňuje policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Muž se policistům přihlásil sám a telefonicky oznámil, že zabil svého spolubydlícího z ubytovny. „Policisté zajistili místo, ohledali ho a zajistili stopy. Z prvotně zjištěných informací, které jim sdělil i volající nacházející se na ubytovně, vyplynulo, že tento muž měl svého stejně starého spolubydlícího v noci z pátku na sobotu zranit nožem. Oběť svým zraněním na místě podlehla,“ konstatuje Soňa Štětínská a dodává, „Byla nařízena soudní pitva zemřelého. Kriminalisté na místě zajistili stopy a předměty, včetně nože. Zda se jednalo o vražednou zbraň, to určí až expertizy.“  

Policisté podezřelého muže, který byl v podnapilém stavu, nejprve převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Večer ho pak obvinili z vraždy. Za to mu hrozí až 18 let ve vězení. Muž byl v minulosti za násilnou činnost už trestán.