Vražda důchodkyně z Karvinska: Podezřelý je i chovanec výchovného ústavu

Bohumín - Čtyřiaosmdesátiletá žena z Karvinska se stala obětí vraždy. Policisté, kteří byli k tělu přivoláni tuto neděli vpodvečer, už zadrželi dva podezřelé. Jeden z nich je teprve šestnáctiletý chovanec výchovného ústavu, ze kterého opakovaně utíkal. Jeho spolupachateli je šestadvacet let.

„Už při prvotním ohledání na místě činu kriminalisté zjistili fakta svědčící o násilné smrti, což po provedené soudní pitvě potvrdil patolog,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Další stopy z místa zločinu policisté vyhodnotí po provedených expertízách. „Operativně vedené prověřování však vede kriminalisty k přesvědčení, že útočníci ženu zabili poté, co vnikli do jejího bytu,“ řekla Holčáková.

Zjištěné stopy a informace je přivedly i ke konkrétním podezřelým, které ihned zatkli. „Vrchní komisař moravskoslezské policie zahájil trestní stíhání obou zadržených. Dospělému obviněnému hrozí patnáct až dvacet let vězení, případně výjimečný trest,“ řekla Holčáková. Dodala, že oba muži jsou obviněni také z porušování domovní svobody.

Policie tuto informaci zatím nepotvrdila, ale motiv vraždy je pravděpodobně loupežný. Podle Práva žila oběť v bytě v Bohumíně.