Vedení kopřivnické Tatry představilo nové plány do budoucnosti

Kopřivnice - Tři týdny po dražbě podnik ví, že chce navýšit výrobu a získat zpátky ruský trh. Pokud budou zakázky, bát o práci se nemusí ani zaměstnanci.

Podle odborů je atmosféra v podniku určitě lepší. Od počátku roku zaměstnanci pracují, kdežto v loňském roce byli z velké části na náhradách. Odborářům se také podařilo uzavřít kolektivní smlouvu na další tři roky. Platy lidí zatím zůstanou stejné, navyšovat se budou jen v případě, že se firmě bude dařit.

Reportáž Pavlíny Daňkové (zdroj: ČT24)

„Lidé, kteří tady opravdu pracují a snaží se dělat svou práci dobře, rozhodně nemusí mít vůbec žádné obavy o svou budoucnost,“ uvedl Petr Rusek, poradce generálního ředitele Tatra a.s.

Z kopřivnické Tatry v těchto dnech odjedou k novým majitelům čtyři náklaďáky denně, v dobách největší slávy jich přitom bylo více než šedesát.

Vedení firmy chce výrobu navyšovat. Zatímco v loňském roce ze závodu vyjelo pět set třicet aut, letos jich má být téměř devět set a příští rok přes tisíc.

Po letech by se Tatra mohla také vrátit zpátky do českých rukou. Rozhodne o tom antimonopolní úřad, který v těchto dnech zkoumá spojení společnosti s věřiteli. Ti firmu poslali v březnu do dražby a nyní se chtějí podílet na jejím růstu.