Heroinový král Ostravy stál opět před soudem

Ostrava -Na jedenáct let do vězení už podruhé poslal ostravský krajský soud takzvaného „heroinového krále“ Ostravy. Odvolací soud kvůli doplnění důkazů vrátil případ na kraj. Padesátiletý muž původem z Vietnamu několik let provozoval nonstop prodejnu drog. Společně s přítelkyní prodali nejméně tři kilogramy heroinu a pervitinu.

K Vietnamci, který si v ostravském drogovém podsvětí vysloužil přezdívku „heroinový král“, mohl přijít zákazník v jakoukoliv dobu a vždy odcházel s tím, co chtěl.

V bývalém nevěstinci v takzvaném Pink House prodal se svou přítelkyní dvě stě padesáti stálým klientům heroin a pervitin za nejméně šest milionů korun. Dům se ukrývá za dvou metrovou zdí s vysypaným sklem a hřebíky ve vratech.

Dealeři museli k soudu znovu. Odvolací soud původní rozsudek zrušil.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)

„Soud setrval na výši původních trestů, to znamená 11 a 8 let, ovšem obžalovanou Malou zařadil do mírnější věznice, aby mohla dokončit protidrogovou léčbu,“ uvedla Lucie Böhmová, mluvčí Krajského soudu Ostrava.

Jiří Ježek, obhájce obžalovaného, uvedl, že dnešní rozsudek se od původního liší jen v tom, že oba obžalovaní byli zproštěni v těch případech, kde nebyly předloženy vůbec žádné důkazy.

Vyšetřování odstartovala smrt devatenáctileté středoškolačky, které se předávkovala heroinem. Drogu jí dal kamarád, který ji koupil právě v tzv. Pink House.

Pervitin a heroin patří podle policistů mezi dlouhodobě nejrozšířenější drogy v Ostravě. V posledních měsících se však do popředí dostává kokain. 

Vydáno pod