Nová aplikace začala fungovat na internetových stránkách Hranického úřadu

Hranice na Moravě - Městský úřad v Hranicích na Moravě zavedl novinku. Každý, kdo si prohlíží internetové stránky má zároveň možnost zjistit, který úředník je právě ve svém zaměstnání a tím i k dispozici občanům. Speciální aplikaci, která je spuštěná od nového roku, si radnice pochvaluje. Občané ji ale zatím využívají jen málo.

Na internetových stránkách městského úřadu v Hranicích mají barvy podobnou funkci jako na semaforu, jen místo řízení dopravy ukazují, jestli je vybraný úředník v zaměstnání. To umožňuje propojení docházkového systému se stránkami města.

Reportáž Martina Laštůvky (zdroj: ČT24)

„Vedla nás k tomu potřeba zkvalitnění práce. Můžeme zkontrolovat, který pracovník je v práci a nakolik je dostupný občanům,“ uvedla místostarostka Hranic Pavla Tvrdoňová.

Lidé zatím ale novou aplikaci často nevyužívají, protože většinou ani neví, že je na stránkách úřadu k dispozici. Shodují se ale na tom, že je to prospěšná věc.

Lidé z Hranic a okolí mohou na internetu využívat také rezervačního systému. Díky němu mohou přijít na úřad a nebudou stát frontu.