Od tragédie ve Frenštátě uplyne šest týdnů

Frenštát pod Radhoštěm - V neděli to bude šest týdnů, kdy ve Frenštátě pod Radhoštěm zemřelo po výbuchu v panelovém domě šest lidí. Velikonoční svátky mezi svými prožije jeden ze tří nejvíce zraněných obyvatel domu Jiří Tříska. Při vdechnutí kouře si popálil plíce. Lékařům se ho podařilo zachránit bez vážnějších následků. Jeho dva sousedé ale zůstávají ve vážném stavu v nemocnici.

Šest týdnů znal Jiří jen nemocniční postel. Několik dnů byl v umělém spánku. Jeho partnerka, která z tragédie vyvázla jen s lehčím zraněním, se mezitím snažila zařídit byt, který jim poskytl jeden z místních podnikatelů. „Je to udělané tak, aby se tu se mnou cítil opravdu jako doma, i když to máme jako náhradní domov,“ uvedla Ilona Strnadlová, partnerka pana Jiřího.

Reportáž Ivy Bartoňové (zdroj: ČT24)

V nové domácnosti stále přibývají dary od známých i neznámých lidí.

Jiřího čekala doma ještě jedna pozitivní zpráva. Na účet dnes přišly peníze z veřejné sbírky. Lidé poslali postiženým do Frenštátu více než dvacet milionů korun. Zastupitelé rozhodli, že patnáct rozdělí hned a zbytek podle potřeb nájemníků.

Pan Jiří s partnerkou už do domu se sousedy nechce. Mají v plánu postavit si malý domeček. Než se pustí do stavby, chtějí stihnout ještě jednu věc. Chtějí se vzít.

Velikonoce prožije pan Jiří doma. Od úterního rána ho ale čeká několikatýdenní pobyt v rehabilitačním centru.

Jak dlouho budou ještě v nemocnici jeho popálení sousedé, si zatím lékaři netroufají odhadnout.