Policisté obvinili z vraždy manželů mladíka, který přišel na místo činu

Město Albrechtice, Ostrava - Policisté obvinili z vraždy manželů z Města Albrechtic čtyřiadvacetiletého mladíka. Uvedli, že měl k rodině určitý vztah, a že právě osobní vztahy jsou jedním z možných motivů, které kriminalisté prověřují. Mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská informovala, že vrah manžele připravil o život brutálním způsobem v neděli 10. března, na kdy stanovil patolog dobu smrti. „Oběti utrpěly mnohočetná bodná a bodnořezná poranění, která se neslučovala se životem,“ uvedla Štětínská.

Policisté se dostali na místo činu v úterý odpoledne, poté co příbuzný obětí oznámil na policejním oddělení v jiné části republiky, že je pohřešuje. „Policisté předali informaci kolegům z Bruntálska a na místo okamžitě vyjela hlídka, která po vyhodnocení situace vstoupila do domu. Tam policisté nalezli dvě těla. Hned bylo zřejmé, že zemřeli násilnou smrtí,“ uvedla Štětínská. Ve stejnou dobu přišel k domu muž, kterého policisté hned začali podezřívat, že má s vraždami něco společného. „Ihned ho jako podezřelého zadrželi,“ řekla Štětínská.

Na důkladné ohledání místa činu přijeli i krajští specialisté na vraždy. „Zajistili různé stopy, které vyhodnocují pracovníci odboru kriminalistické techniky a expertíz krajského ředitelství,“ doplnila Štětínská. Kriminalisté začali také ihned prověřovat informace o podezřelém i o dalších osobách, které měly nebo mohly mít nějaký vztah k obětem. Na základě zjištěných informací obvinili zadrženého mladíka, který už byl v minulosti odsouzen za násilnou trestnou činnost. „Kriminalisté zatím nedisponují ucelenými informacemi o motivu. Bylo by spekulativní a neobjektivní přiklánět se jednoznačně k jakékoliv vyšetřovací verzi, nicméně jednou z nich jsou osobní vztahy,“ řekla Štětínská.

Z neoficiálních informací vyplývá, že obviněný je bývalý přítel dcery obětí, a že měl s nimi spor o peníze, které údajně zpronevěřil. Zavraždění manželé měli úspěšnou firmu na výrobu dřevoobráběcích strojů, byli vážení a oblíbení, muž byl také zastupitel města. Policisté podali soudu návrh, aby obviněného vzal do vazby. Na případu dál pracují.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)