Kriminalisté vyšetřují vraždu manželského páru z Města Albrechtic

Ostrava - Kriminalisté intenzivně vyšetřují smrt manželského páru z Města Albrechtic na Bruntálsku. Policisté potvrdili, že jde o smrt násilnou, případem se zabývají od úterního odpoledne. Server Novinky.cz uvedl, že jde o majitele tamní firmy ve věku kolem padesáti let. Mrtvoly byly údajně v jejich rodinném domku. Podle ČTK policie zatkla bývalého přítele dcery manželů, který vedl s rodinou spor. Údajně jim zpronevěřil peníze.

Policisté ale zatím nesdělili žádné další informace o podezřelém ani o obětech. „Krajští kriminalisté společně s kolegy z Bruntálu nyní intenzivně shromažďují a analyzují zjištěné informace. Zatím nikoho neobvinili,“ informovala pouze mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Oběti vlastnily úspěšnou firmu na výrobu dřevoobráběcích strojů, dávali práci mnoha lidem, byli oblíbení a vážení. Muž byl i veřejně činný, zasedal v městském zastupitelstvu. Měli dvě dospělé děti. Dcera se prý s mužem, kterého podle ČTK kriminalisté kvůli vraždě vyslýchají, už dříve rozešla. 

Krajští policisté loni vyšetřovali dvacet vražd. Objasnili všechny případy až na jeden - vraždu bezdomovce u jedné ostravské haldy. Podle kriminalistů byly zločiny spáchány většinou velice brutálně.

Policie čeká na příjezd Miloše Zemana
Zdroj: ČT24/Jaroslav Matyáš