Lidé pomáhají obětem výbuchu, město chystá také pietní akci

Frenštát pod Radhoštěm - Frenštát pod Radhoštěm se stále nevzpamatoval z nedělní tragédie, při které po výbuchu bytového domu zahynulo pět lidí včetně tří dětí. Obyvatelé města se zastavují před zničeným domem a přemýšlí, proč se něco tak hrozného muselo stát. U radnice hoří desítky svíček – lidé tam pokládají taky plyšové hračky. Nikomu není příliš do řeči.

Ponurá atmosféra panuje už třetí den ve Frenštátu pod Radhoštěm. Výbuch bytového domu a zbytečná smrt pěti lidí změnila jindy poklidný život tohoto valašského města k nepoznání. Jeho obyvatelé se stále dokola ptají, proč se taková tragédie musela stát.

Reportáž Evy Knajblové (zdroj: ČT24)

Statik dnes do domu pustil příbuzné obyvatel. Odnášeli věci, které výbuch nezničil. Postiženým pomáhají stovky lidí. Posílají oděvy, lůžkoviny i kuchyňské nádobí. To se totiž obyvatelům domu, kteří přišli o všechno, bude hodit. Zatím ale o nic zájem neprojevili.

„Většina těchto lidí je hospitalizovaná v okolních nemocnicích a lidé, kteří hospitalizovaní nejsou, tak jsou na tom samozřejmě velice špatně psychicky,“ potvrdila ředitelka Charity Frenštát pod Radhoštěm Lenka Tabachová.

Starostka Zdeňka Leščišinová sdělila, že město zajistilo obětem potřebnou odbornou pomoc. Připravuje také pietní akci. Proběhne zřejmě v příštím týdnu. O konkrétní podobě radnice zatím jedná.