V Moravskoslezském kraji se chystají opravy silnic

Ostrava - Letošní rok v Moravskoslezském kraji by měl být ve znamení oprav silnic. Ředitelství silnic a dálnic v kraji naplánovalo 14 rozsáhlejších oprav silnic první třídy a rychlostních komunikací. Předběžná cena je vyčíslena na 357 milionů korun. Správa silnic MS kraje má zatím k dispozici pouze 30 milionů korun. Věří, že peníze získají z evropských dotací.

Největší objem peněz podle mluvčí ŘSD Niny Ledvinové půjde na opravy silnic I/11, I/48, R56 a I/58. Zde se budou opravovat i mosty. Tyto úseky byly vybrány už v minulém roce. 

Až roztaje sníh, silničáři zjistí škody, a pokud dostanou peníze navíc, vytipují k opravě další silnice. 

Výtluky na kruhovém objezdu v Havířově
Zdroj: ČT24

Jedna z největších oprav čeká silnici u hradu Sovinec na Bruntálsku. Opravovat se bude také úsek silnice mezi obcí Řepiště a frýdecko-místeckou částí Lískovec. Spravovat se bude i Záhumenní ulice v Kopřivnici a průtah Štítinou na Opavsku. V Opavě se bude opravovat Rolnická ulice a v Havířově na Karvinsku silnice v Dolních Datyních. 

„Máme už připravených několik oprav silnic II. a III. třídy. Ještě je bude schvalovat rada Moravskoslezského kraje,“ řekl technicko - provozní náměstek ŘSD Milan Novák s tím, že se musí vypsat výběrové řízení a v květnu by měly začít opravy.