Exposlanec Petr Wolf je už dva týdny na útěku

Ostrava - Exposlanec Petr Wolf, kterého od  24. ledna hledá policie, je stále nezvěstný. Policie pokračuje v pátrání, detaily ale veřejnosti z taktických důvodů sdělovat nebude. Spekulacím o pobytu Petra Wolfa v zahraničí, které se objevují v médiích, nenahrává fakt, že na odsouzeného podvodníka s dotacemi dosud nebyl vydán mezinárodní zatykač.

Kde je Wolf? S touto otázkou se už třináct dní budí tým ostravských policistů, denně ji kladou i novináři. Policie trvá na svém: žádné detaily o vyšetřování nesdělí.

„Pátrání po celostátně hledaném Petru Wofovi pokračuje standartním způsobem. Bohužel ani v tuto chvíli nemůžeme zveřejit detaily pátrání, nicméně nečiníme to ani v jiných případech, kdy po osobách pátráme,“ sdělila mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Exposlance odsoudil loni 16. října Vrchní soud v Olomouci k šesti letům do vězení. Z dosud zjištěných informací vyplývá, že Wolfovi okamžitě zahájili velký úklid. Nejdřív v bytě v Mariánských Horách. A o dva měsíce později také v rodinném domě v Petřkovicích.

Reportáž Marty Pilařové (zdroj: ČT24)

Po Vánocích také sousedé v Petřkovicích naposledy zahlédli Petra Wolfa, od té doby už jen jeho manželku a syny. Třicetiletý Jan dostal podle obchodního rejstříku od rodičů k Vánocům rodinnou firmu UT 2002. Právě kvůli nezákonným aktivitám této firmy byli rodiče odsouzeni. Naopak na svého advokáta si Petr Wolf od říjnového soudu čas neudělal. Ani kvůli případnému dovolání k Nejvyššímu soudu.

Petr Wolf má stále k dispozici cestovní pas. Pokud by měl soud silné podezření, že je v zahraničí, vydal by na něj mezinárodní zatykač. To se ale nestalo. A krajský soud ho vydá pouze při splnění určitých podmínek. „Museli bychom mít aspoň podezření na konkrétní stát, ve kterém by se mohl skrývat,“ uvedl mluvčí Krajského soudu v Ostravě Jiří Křivský a dodal, že vydání mezinárodního zatkyče je velmi drahé.

Spekulací o exotických místech Wolfova pobytu je řada, například Dubaj, Johanesburg, Santo Domingo. Zatím mají stejnou váhu jako názor jiných, že je Petr Wolf stále doma v Ostravě.