Řidič osobního auta narazil na Mladecku do vlaku. Je těžce raněný

Mladecko - Na nechráněném železničním přejezdu v Mladecku na Opavsku se srazil osobní vlak s osobním autem. Srážku zřejmě ovlivnil zledovatělý povrch silnice. Řidič pravděpodobně nedokázal před přejezdem automobil ubrzdit. „Utrpěl těžké zranění, vrtulník záchranné služby ho transportoval do nemocnice,“ sdělila opavská policejní mluvčí Dagmar Schindlerová. Ve vlaku nejeli naštěstí žádní cestující, strojevedoucímu se nic nestalo.

Havárie se stala asi čtyřicet minut po osmé hodině ráno. Vlak jel z Jakartovic do Opavy.

Vlak tlačil auto několik desítek metrů. Když přijeli záchranáři, řidič vozu už byl venku a byl při vědomí. „Lékaři však zjistili, že utrpěl vážná poranění hlavy a hrudníku a jde mu o život. Uspali ho, provedli mu intubaci dýchacích cest a napojili ho na umělou plicní ventilaci,“ popsal postup záchranářů ještě na místě nehody mluvčí Lukáš Humpl. Nyní je čtyřiačtyřicetiletý muž v péči lékařů ostravské fakultní nemocnice.

Na trati je zavedena náhradní autobusová doprava. „Výluka v celém úseku potrvá minimálně do půl jedné,“ uvedla mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

Telefonát Květy Gebauerové (zdroj: ČT24)